۶ مهر ۱۳۸۸

خورش الو اسفناج



اسفناج نیم کیلو الو 15 تا 10 عدد پیاز خرد شده 1 عدد متوسط گوشت 5 تا 6 تکه یک نفره

پیاز ها با گوشت و زردچوبه . نمک کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود البته روی حرارت ملایم و قابلمه با در بسته بعد اسفتاج ها را خرد کرده و اضافه میکنیم با 2 لیوان سر خالی اب بعد از مدتی که گوشت پخت الو هارا اضافه کرده نمک را اندازه میکنیم و اجازه میدهیم نیم ساعتی خورشت جا بیافتد
نوش جان

عکس من قبل از جا افتادن خورشته ضمنا من چون الو ها رو له شده دوست دارم همراه با اسفناج ها همیشه اضافه میکنم

اش ماش

دستورش مخصوص خودمه و مزش هم عالیه مخصوصا وقتی هوا سرده خیلی میچسبه

مواد لازم

ماش 1 استکان یا نصف فنجان عدس 2 ق غ خام برنج 2 ق غ خام پیاز 2 عدد سبزی اش 300 گرم و کدو حلوایی 1 کاسه پر کدویی که من داشتم به اندازه یک طالبی بود که از نصف اون استفاده کردم
و البته نمک . زرد چوبه

پیاز ها را سرخ کنید و نصفش رو کنار بگذارید باقی پیاز رو توی قابلمه مناسب بریزید و با ماش و عدس کمی بپزید البته با اب و وقتی چند قل زد سبزی و باقی مواد به جز کدو رو اضافه کنید سبزی ها که کمی پخت و شل شدند کیو رو اضافه کنید و اجازه بدید خوب بپزند و ماش و کدو له شن هردو چون بافت لطیف دارن بعد از پخت له میشن

بعد اکه دوست داشتین با باقی پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید
البته من قبلا توش سه تا شلغم بزرگ هم خورد میکردم همون موقع که سبزی رو میرختم اما اینجا ما شلغم نداریم
عکسش رو بعد از پخت میگذارم فعلا روی گازه

۳ مهر ۱۳۸۸

??

من ادرس کلی وبلاگ رو گذاشته بودم نمی دونم چرا هیچکدوم ثبت نشده؟؟؟؟

تارت میوه


این یکی میوه نداره و فقط با ژله س


من این دستوره تارت که توش تخم مرغ یا زرده نداره بیشتر دوست دارم چون به نظرم اون یکیا سفت میشه


ارد 120 گرم کره سرد 70 گرم اب سرد 2 تا 3 ق غ(غذا خوری)


ارد رو تو ظرف بریزید کره رو توش رنده کنید بعد با نوک انگشت خوب با ارد مخلوط کنید بعد به اندازه ای که خمیر بدست بیاد توش اب بریزید یعنی اب رو قاشق قاشق بریزید و ورز بدید تا خمیر شد دیگه خیلی ورز ندید و با خمیر بازی نکنید
1 ساعت بگذارید تو یخچال بمونه بعد با وردنه بازش کنید و تو قالب پهنش کنید تا دیواره قالب رو هم بپوشونه داخل فر 175 درچه سانتی گراد تا خمیر بپزه و کمی قهوه ای بشه رنگ اردی که برای حلوا بو داده میشه قبل از اضافه کردن روغن



مواد کرم

شیر 1 لیوان ارد 1 ق غ نشاسته 1 ق غ تخم مرغ 1 عدد وانیل کمی شکر به اندازه ای بریزید که شیرینیش رو دوست دارید اما چون میوه داره و بیسکوئئتش هم شیرین نیست شما کمی شیرین ترش کنید من خودم همین کارو میکنم
ارد و نشاسته رو با شیر سرد مخلوط کنید تا کلملا باز بشه یکم شکر بریزید و تخم مرغ رو اضافه کنید خوب هم بزنید رو گاز بکذارید با شعله ملایم تا بجوشه و غلیظ بشه بعد شکرش رو بچشید و به اندازه ای که کمی شیرینیش به نظر زیاد بیاد شکر بریزید چون این دیگه ذائقه ای و من خودم هم میچشم


روی بیسکوییت اماده بریزید و همون موقع میوه ها رو روش بچبنید از هر میوه ای که دوست داشتید

اگه خواستید روش ژله بریزید حتما باید توی یخچال خنک شده باشه و زله تون هم کمی خودش رو گرفته باشه مثلا من ژله رو بعد از اماده کردن یه ساعت میگدارم بیرون یخچال تا هم خنک بشه و هم همون قدر که میخوام خودش رو بگیره تارت هم که تو یخچال خنک شده حسابی اونوقت زله رو روش میریزم این طوری ژله هم زود میبنده هم دور و بر ظرف نمیریزه

شیرینی سپهسالاری



کره 3\4 پیمانه ارد 3 پیمانه(پ) تخم مرغ 2 ع پودر قند 1 و 1\8 پ ماست 1\2 پ شیر گرم 1\8 پ مایه خمیر 1ق چ(فاشق چای خوری) بکینگ پودر 1 ق چ نمک کمی شکر 1 ق چ پودر هل 1 ق چ

1_شیر گرم +مایه خمیر+1ق چ شکر ====> 10 دقیقه دمای اشپزخانه که کمی گرم باشد بگذارید تا عمل بیاد
2_کره نرم شده بیرون یخچال +پودر قند ====> 5 دقیقه با هم زن خوب مخلوط کنید تا سفید و نرم و سبک بشه
بعد تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کنید بهد هر کدوم 1 دقیقه با هم زن خوب هم بزنید حتما تک تک اضافه کنید
بعد پودر هل +ماست +بکینگ پودر +نمک اضافه کنید
بعد مخلوط 1 را با مخیوط 2 قاطی کنیدتا خمیر سفتی بدست اید


به فاصله با قاشق یا ماسوره توس سینی فر که کاغذ روغنی داره بریزید روش زرده بمالید و اگه وسیله ای دارید که بشه باهاش نقش روی شیرینی زد نقش بزنید مثل چیزی برای نون برنجی یا ته استکان که گل داره من با ماسوره ریختم

فر 175 درجه طبقه بالای فر 15 تا 20 دقیقه تا روش کمی قهوی ای بشه

من دستور این شیرینی رو از سایت جام جم دیدم

کتلت




سیب زمینی متوسط 5 عدد برنج پخته 4 ق غ پر و بعد له و نرم کنید ارد سوخاری به مقدار لازم تخم مرغ 1 عدد نمک فلفل زردچوبه بسته به ذائقه گوشت چرخ کرده به اندازه یک گریپ فروت متوسط

سیب زمینی ابپز و نرم شده +پلوی نرم شده +گوشت+تخم مرغ+ارد+ارد سوخاری و ادویه
البته تخم مرغ رو قبل از ارد و ارد سوخاری خوب با مواد مخلوط کنید بعد بسته به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد ارد و ارد سوخاری به نسبت مساوی اضافه کنید
من برنج رو به خاطر طعممش و هم اینکه کمتر روغن جذب به کتلت میشه اضافه کردم